MALIN BRYNTESSON

För mig handlar UX-design i grunden om att designa genomtänka upplevelser utifrån en förståelse för användarens behov och förutsättningar. Att användaren intuitivt älskar produkten eller tjänsten utan att behöva förklara varför.

Jag ångrar inte en sekund att jag flyttade till Stockholm när jag blev erbjuden jobbet här på Sigma. Jag får jobba med kompetenta och bra medarbetare som varit länge i branschen och vet hur saker och ting funkar. Vi kommer inte med färdiga paketlösningar utan anpassar oss till kundernas behov. Det är hela tiden nya och roliga uppgifter som ska lösas. Känns stimulerande att kunna se och hjälpa kunderna med deras utmaningar.

Som utbildad konstnär har jag tidigare, innan jag började i IT-branschen, både frilansat som illustratör och arbetat som projektledare inom konst och kultur, så jag är van att jobba utanför ramarna med kreativitet som drivkraft.

Slentrian är det värsta jag vet. Man måste hela tiden våga utmana, men även våga misslyckas. Och inte tveka att ta sig an svåra uppgifter. Det är fantastiskt att få utlopp för sin kreativitet på jobbet. Diskutera och utbyta erfarenheter och tips med likasinnade kollegor. Jag älskar att hitta nya spår och våga testa det som är outforskat.

User Experience för mig, handlar om beteenden och att designa själva upplevelsen. Kärnan ligger i att skapa något som är både funktionellt, innovativt och speciellt för användarna. De främsta verktygen i min vardag är: frågeställning, hypoteser, analys och visualisering av lösningar och ha kul!

Det finns nog en släng av samlarmani i min personlighet. Förutom tuschpennor samlar jag på koppar och porslin av svenska konsthantverkare. Skandinaviskt design är en stor favorit. Min senaste passion är lampor och lampdesign. Jag tror alla kreatörer fascineras av ljuset och hur det kan förändra en miljö. – Att nå utanför ramarna och våga, som konstnären Hanna Wilke beskrev det så bra: "Having a talent isn't worth much unless you know what to do with it".