Det här är Sigma

Vi är en koncern med ca 3000 medarbetare i 11 länder med ett omtalat tekniskt know-how. Sigma IT Consulting är störst i Sigmagruppen och har genom åren varit en kärnverksamhet som levererat både bredd och djup inom IT. Vi hjälper våra kunder med alla kompetenser som behövs för att utveckla nya IT-lösningar. Det kan handla om produktinnovation, datasystem eller något annat där vårt kunnande inom teknik, design, strategi eller kommunikation kommer till sin rätt. Som konsult på Sigma är du med och löser morgondagens problem med teknik som ligger i framkant.

1986

Dan Olofsson bygger upp den tekniska konsultverksamhet som idag är Sigma.

1992

Sigma introduceras på Stockholmsbörsens O-lista.

2005

Dan Olofsson startar Star for Life i KwaZulu-Natal i Sydafrika för att bekämpa spridningen av hiv och aids bland unga.

2013

Sigma köps ut från Stockholmsbörsen av Dan Olofssons familjeföretag Danir AB samt förvärvar en del av Sony Mobile som blir Sigma Connectivity.

2016

Sigma firar 30 år och hela Sigma IT Consulting reser till Sydafrika för att besöka Star for Life-skolor.

CSR

Det finns ett stort och äkta samhällsengagemang inom Sigma. Både hos medarbetare och ledning. Vi bryr oss om varandra och vi bryr oss om vår omvärld. Och alla på företaget har möjlighet att personligen engagera sig i lokala eller globala verksamheter. Från aktivt mentorskap på hemorten, till insamlingsinitiativ eller volontärarbete för att bromsa hiv- och aidsspridning i södra Afrika. Vi är stolta över att kunna medverka till att skapa en bättre morgondag, både nära och långt borta.

Det tar idag 7-9 år för en akademiker med utländsk bakgrund att få ett arbete i Sverige som motsvarar hans eller hennes utbildning. Vi vill hjälpa till att ändra på det, bland annat genom att delta i mentorprogrammet Mitt Livs Chans. Mitt Liv arbetar för ökad integration och mångfald på den svenska arbetsmarknaden.

Sigma står upp för FN:s 10 principer för mänskliga rättigheter, arbetsrätt, miljö och antikorruption och vi har införlivat dem i vår företagsstrategi. Vi arbetar ständigt för att ytterligare förbättra oss och rapporterar årligen om framstegen till FN.

Star for Life ligger oss sigmaiter extra varmt om hjärtat. Organisationen startades av Sigmas grundare Dan Olofsson och hans hustru Christin för att förhindra spridningen av hiv och aids bland ungdomar i södra Afrika. 2016 besökte hela Sigma Star for Life-skolor utanför Johannesburg i samband med företagets 30-årsjubileum.

Sigma är stolt huvudsponsor till Pink Programming. En ideell förening vars mål är att fler kvinnor ska programmera! De vill lyfta fram kvinnliga förebilder och skapa en inspirerande miljö där tjejer kan ha roligt samtidigt som de lär sig att koda eller bygger vidare på befintliga kunskaper.

Nätverket som stärker kvinnor i IT-branschen och skapar nya kontakter genom inspiration, glädje och kunskap. SSWS arrangerar träffar med intressanta talare på flera orter och har även ett mentorprogram i Örebro.

Nätverk för alla som är intresserade av mjukvaruutveckling, programmering, teknik i allmänhet och ny teknik i synnerhet. Sigma Smart Developer Society arrangerar event kring intressanta ämnen med experter från Sigma men även externa talare.

Sigma är huvudsponsor till Kodcentrum. Kodcentrum är en förening som helt gratis introducerar programmering och digitalt skapande för 9–13-åringar. Sigmas engagemang bidrar därmed till att skapa nya möjligheter för nästa generation unga kodare i Sverige.

EXPECT A BETTER TOMORROW

Tänk vad människor kan göra. Människor med stora och annorlunda idéer. Det är just detta som motiverar oss inom Sigma att ge handlingskraft åt vår vision om en bättre morgondag. För våra kunder, för våra medarbetare och för vår omvärld. Vi gör det genom att erbjuda våra kunder konkurrenskraftiga, innovativa och effektiva IT-lösningar som kommer att förbättra verksamhet idag och imorgon. Vi gör det genom att skapa och vårda en engagerad företagskultur där du som medarbetare kan växa och göra skillnad – varje dag. Vi gör det genom att ta socialt och miljömässigt ansvar och bidra med hållbara lösningar för vårt gemensamma samhälle.

Det är därför du kan förvänta dig en bättre morgondag.

We love what we do and we get things done.